Stopwatch op het werk: handig voor de urenregistratie!

Gepubliceerd op

De stopwatch is een instrument om nauwkeurig de tijd bij te houden. In de sport wordt de stopwatch het meest gebruikt, maar wist je ook dat de stopwatch op het werk ook veelvuldig wordt gebruikt. Bijvoorbeeld voor de urenregistratie.

Stopwatch op het werk

Niet alleen in de sport, maar ook op het werk, wordt gebruik gemaakt van een stopwatch. Met name mensen die hun uren moeten registreren. Als je in loondienst bent, hoeft dit niet, maar als je eigen baas bent en voor verschillende opdrachtgevers werkt, is een secure urenregistratie van groot belang. Een secure urenregistratie kun je bijhouden met een stopwatch. Noteer de tijd die je bent bezig geweest aan een bepaalde taak in een bijvoorbeeld een Excelsheet. Tel aan het einde alle tijden die je aan een project hebt besteed bij elkaar op en en je weet exact hoeveel uur je het heeft gekost om dit project op te leveren.

stopwatch op het werk
Urenregistratie. Bron afbeelding: Pixabay

Urenregistratie

Een urenregistratie overzicht is één van de voorwaarden om te voldoen aan het urencriterium van de Belastingdienst. je moet namelijk aantonen dat je minimaal 1225 uur aan je onderneming hebt besteedt. Als je aan het urencriterium voldoet, kan worden vastgesteld of je in aanmerking komt voor ondernemersaftrek. Met behulp van een stopwatch kun je precies aantonen waarmee je bezig bent geweest en voor welke opdrachtgever. Op de site van de Belastingdienst vind je meer informatie over dit urencriterium.

Op Science20 verscheen een tijd geleden een aardig artikel over een freelancer die zijn uren heeft bijgehouden met een stopwatch. Het blijkt dat je heel veel uren moet draaien om aan 8 productieve uren per dag te komen.

Urenregistratie software

Er is ook software om je uren te registreren. Alleen het grote nadeel is dat die software geld kost. Op de site Appwiki worden diverse software pakketten beschreven. Gelukkig is er ook een aantal gratis softwarepakkettten. Onlinetijdschrijven en de gratis online tool Keeping zijn daar twee goede voorbeelden van. Maar een ‘ouderwetse’ stopwatch voldoet ook prima om je uren bij te houden. Je hebt echt geen fancy exemplaar nodig. En alle eisen die aan een sportwatch in de sport  worden gesteld, zijn niet nodig.

Een reactie plaatsen