Digitale Stopwatch

Gepubliceerd op

De digitale stopwatch is bijzonder accuraat in het bijhouden van minuten en seconden, en vaak ook milliseconden. Het is een onmisbaar instrument bij het bijhouden van tijd en bij het klokken van wedstrijden. Je kent het beeld vast wel van de schaatscoach die de rondetijden bijhoudt van zijn pupillen.

digitale stopwatch
Bron foto: KOREA.NET via Flickr [CC BY-SA 2.0].

Analoog versus digitaal

De analoge stopwatch heeft meestal drie knoppen, start, stop en terug op nul zetten. De digitale stopwatch kan veel meer. Hij kan ronde- of tussentijden meten, hij kan stopgezet worden, terwijl de tijd intern nog doorloopt, hij kan tijden opslaan, aftellen en wordt gebruikt om heel precies tot op de milliseconde een wereldrecord te bepalen.

Digitale stopwatch: sport

De digitale stopwatch geeft je de mogelijkheid te trainen waarbij je je eigen tijd bij kunt houden terwijl je bezig bent. Stopwatches zijn er die je om je nek kunt hangen, die in een telefoon geïntegreerd zijn en die je neer kunt zetten. Ook veel fitnesstoestellen hebben een stopwatch in het apparaat zitten waarbij je nauwgezet kunt kijken wat je aan het doen bent, hoe lang het duurt en hoe je vooruit gaat. De digitale stopwatch kun je ook gebruiken bij spelletjes met kinderen.De stopwatch is er in vele varianten en met vele functies.

digitale stopwatch
Digitale stopwatch. Bron foto: Schlagzahluhren.de [CC BY-SA 3.0] via Wikipedia

Digitale stopwatch: werk

Digitale stopwatches worden overal toegepast en de mogelijkheden breiden zich steeds verder uit. Voortdurend worden er nog nieuwere toepassingen ontwikkeld en nieuwe mogelijkheden ontwikkeld, waardoor de digitale stopwatch steeds handiger in gebruik wordt. Moet je bijhouden hoe lang je met iets bezig bent? Een digitale stopwatch helpt je op stille en nauwkeurige wijze. Hij registreert je uren, minuten en seconden en helpt je overzicht te houden over je ureninzet. Je houdt je uren bij en maakt je dagindeling. Het helpt je bij het maken van offertes en bij het werken aan je studie.

Digitale stopwatch: oneindige gebruiksmogelijkheden

De stopwatch was ooit een analoog apparaatje met drie knoppen, start, stop en terugzetten op nul. Tegenwoordig is er van alles mogelijk. De digitale stopwatch wordt ingebouwd in andere apparaten en heeft talloze gebruikerstoepassingen. De koppeling aan internet, het steeds verder mogelijk maken van technische toepassingen maakt de gebruiksmogelijkheden eindeloos. Een mobiele telefoon zonder stopwatch is al bijna ondenkbaar, een digitale stopwatch leidt echter tot gebruiksmogelijkheden die je misschien niet voor mogelijk hebt gehouden en die we op dit moment nog niet kunnen verzinnen. Digitale stopwatches worden gebruikt in klokken, op computers, op je telefoon, in winkels en ga zo maar door.

Een reactie plaatsen